Praktische tips voor een reis naar Japan

Nederlanders ontdekken steeds vaker de reizen naar het verre Oosten. De vliegtickets naar verre landen als Japan worden steeds betaalbaarder, dus steeds meer Nederlanders wagen de stap naar Azië. Aanbieders als Djoser en Shoestring springen daarop in door reizen aan te bieden naar Azië. De gebruiken en gewoontes zijn in Azië best anders dan in Europa. Het is dus belangrijk je daarop voor te bereiden, voordat je raar aangekeken wordt. Vandaag bespreken we daarom enkele tips en tricks voor een reis naar Japan.

 

Taal

Het gaat ons niet lukken om je met dit artikel vloeiend Japans te laten spreken, maar we kunnen je wel enkele handige en veelgebruikte woorden leren; Kon’nichiwa betekent hallo, sayōnara betekent tot ziens, als een Japanner arigato zegt dan bedankt hij of zij je en wanneer Japanners sumimasen zeggen dan excuseren ze zich.

 

Hotel

Als je een hotel of andere accommodatie boekt, kun je vaak kiezen tussen een kamer in Westerse of in Japanse stijl. Een hotelkamer in Westerse stijl heeft een normaal bed zoals wij die kennen. Een hotelkamer in de Japanse stijl heeft een futonbed die iets harder is dan de meeste mensen gewend zijn. Ook zullen in deze hotelkamers tatami matten op de vloer liggen.

 

Japanse trein

De treinen in Japan zijn snel, comfortabel en altijd op tijd *kuch* NS *kuch*. Het treinnetwerk is dus uitermate geschikt om je mee voort te bewegen in Japan. Normaal is de trein redelijk duur, maar speciaal voor toeristen heeft Japan de Railwaypass. Deze pas schaf je eenmalig aan voordat je naar Japan gaat. De voucher die je ontvangt lever je vervolgens op een Japans station in voor de Railwaypass zelf. Vervolgens reis je voor een bepaalde periode ‘gratis’ door Japan. Je hoeft dan niet meer door de poortjes met je papieren kaartjes, maar gewoon langs de incheckplaatsen lopen terwijl je je pas toont.